Menu

Regisztráció
Emlékezz rám
Elfelejtett felhasználónév  Elfelejtett jelszó Aktivációs kód újraküldése

Sign in with LinkedIn

Friss hírek

Bterv álláskeresés munkák
A járvány okozta kockázatot nem érdemes alábecsülni, hiszen képes emberről emberre átadódni, valamint a lakosság még nem alakított ki rá immunitást. Mint csaknem az összes koronavírus, a mostani változat is fertőző az emberekre nézve. Az eddigi bizonyítékok azt támasztják alá, hogy a mostani járvány elsődlegesen emberről emberre terjed, ezért biztatunk mindenkit, hogy tartsa be az alábbi ajánlott óvintézkedéseket:
Moss kezet rendszeresen, folyóvízzel és szappannal:
  • köhögés, tüsszentés után,
  • beteggondozás előtt és után,
  • WC használat előtt és után,
  • ételkészítés előtt, közben (nyers és főtt élelmiszerek kezelése között) és után,
  • étkezés előtt,
  • ha szennyezett a kezed,
  • ha érzésre nem szennyezett a kezed, de sok tárgyat, felületet érintettél a legutóbbi kézmosás óta,
  • miután állatokkal érintkezel.
Használj rendszeresen alkoholos kézfertőtlenítőt.
Kerüld a szem, száj és orr érintését.
Köhögés vagy tüsszentés közben takard el az orrod és a szád.
Egyszerhasználatos zsebkendőt használj, majd dobd lezárható szemétgyűjtőbe.
Kerüld az érintkezést bárkivel, aki influenza gyanús tüneteket mutat vagy ha te magad gyakran tüsszentesz, köhögsz.
Kerüld a közvetlen érintkezést a házi és vadon élő állatokkal.
Ha köhögsz és lázad, légzési nehézségeid vannak, minél előbb kérj orvosi segítséget, az orvossal oszd meg utazási előzményeidet a közelmúltból.

Utazás során:

  • tartózkodj az utazástól, ha köhögsz vagy lázas vagy,
  • ha utazás közben betegszel meg, értesítsd a személyzetet és mielőbb kérj orvosi segítséget,
  • ha maszkot viselsz, ügyelj, hogy fedje az orrod és a szád,
  • a maszk felvétele után ne érj hozzá kívülről se.

Étkezéskor:

  • még a járvány sújtotta területeken is fogyasztható hús, ha megfelelően elő van készítve és hőkezelve,
  • alaposan süsd át a húst és a tojást,
  • használj különböző kést és vágódeszkát a nyers húsok és főtt ételek aprításakor,
  • beteg vagy betegségben elhullott állatokat TILOS elfogyasztani!


Otthonunkban, irodában, közös helyiségekben alkalmazandó jó tanácsok:
 

  • Fontos, hogy a mosdóhelyiségekben biztosított legyen a melegvizes, fertőtlenítőszappanos kézmosás, valamint az egyszer használatos papírtörlők használata.
  • A közös helyiségekben biztosítani kell a rendszeres szellőztetés lehetőségét.
  • A rendszeres takarítási feladatokat meg kell szervezni és ellenőrizni kell azok teljesítését.
  • A közös, rendszeresen használt tárgyakat fertőtleníteni szükséges.
  • Lehetőség szerint kézfertőtlenítő adagolókat kell elhelyezni a közös helyiségekben, valamint a bejáratoknál a munkatársak és ügyfelek részére.

Érdemes a veled egy háztartásban élő (otthon), huzamosan egy légtérben tartózkodó és közös helyiségeket használó (pl.: munkahelyen) emberekkel a fenti tanácsokat átbeszélni, esetleg az alábbi tájékoztató anyagokat jól látható helyre kihelyezni, továbbadni a hozzátartozók, kollégák részére.


Az alapvető óvintézkedések  letölthetők pdf formátumban a  a Magyar Vöröskereszt tájékoztató oldaláról:



Share on Myspace
Kép forrása: Elemental
A cikk forrása: https://www.telenor.hu/egyutt-a-koronavirus-ellen