Menu

Regisztráció
Emlékezz rám
Elfelejtett felhasználónév  Elfelejtett jelszó Aktivációs kód újraküldése

Friss hírek

Bterv munka és állás keresés
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kínai irodájához 2019. december 31-én érkezett jelzések alapján a közép-kínai Hubei tartományának székhelyén, Wuhanban ismeretlen eredetű tüdőgyulladásos megbetegedéseket regisztráltak, amelyek okozójaként a kínai hatóságok 2020. január 7-én új típusú koronavírust (COVID-19) azonosítottak.

A fertőzés mind Hubei tartományon, mind Kínán kívül is megjelent, annak epicentruma azonban immár nem Kína. Az egyes országok viszonylatában a megbetegedések adatairól a Johns Hopkins egyetem élő térképéről tájékozódhat >>

A vírus emberről emberre is terjed, ismert gyógymódja jelenleg nincs, ez idő szerint csak a tünetek kezelését tudják megoldani. A megbetegedés kellő körültekintéssel kerülhető el, az ellene való védekezés a higiéniai szabályok fokozott betartásával lehetséges (gyakori és alapos kézmosás, fertőzött személyekkel való érintkezés elkerülése, nyers vagy ismeretlen eredetű hús – és tejtermékek fogyasztásának mellőzése).

Európa 

Olaszország és Kína közöt teljesen lezárták a légiközlekedést.

Az olasz miniszterelnök 2020. 03. 09- én bejelentette, hogy az egész ország területére kiterjeszti azt a korlátozást, miszerint az állampolgárok kizárólag munka, egészségügyi vagy egyéb nyomós indok ( pl. élelmiszerbeszerzés) miatt hagyhatják el otthonaikat. A rendvédelmi szervek ellenőrzésére bárhol számìtani lehet.

Az oktatási intézmények április 3-ig zárva lesznek.

A fentiek alapján Olaszország teljes területét a Külgazdasági és Külügyminisztérium II. fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok listájába sorolja. 

2020. március 8-án hajnalban Giuseppe Conte miniszterelnök aláírta a koronavírus terjedésének olaszországi feltartóztatását célzó rendkívüli miniszterelnöki rendeletet, melynek értelmében Olaszország kettő, a személyek szabad mozgását eltérő mértékben korlátozó zónára került felosztásra:

1. zóna: Lombardia tartomány teljes területe, illetve 14 megye az alábbiak szerint:

  • Emilia-Romagna tartomány: Modena, Parma, Piacenza, Reggio nell’Emilia, Rimini;
  • Marche tartomány: Pesaro e Urbino;
  • Piemonte tartomány: Alessandria, Asti, Novara, Verbano-Cusio-Ossola, Vercelli;
  • Veneto tartomány: Padova, Venezia, Treviso.

Az I. zónában felsorolt területeket a Külgazdasági és Külügyminisztérium a fokozott biztonsági kockázatot jelentő térségek közé sorolta.

Share on Myspace
Kép forrása: Spectrum news
A cikk forrása: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus