Menu

Regisztráció
Emlékezz rám
Elfelejtett felhasználónév  Elfelejtett jelszó Aktivációs kód újraküldése

Friss hírek

Madár István, a Portfolió elemzője szerint nem húzódik évekig a válság, de középtávon visszaesés várható. Az olasz gazdaság van a legnagyobb veszélyben, minden attól függ, hogyan kezelik az államok a járványhelyzetet, és milyen segítséget adnak a bajba jutott cégeknek, ágazatoknak.

Zuhanó tőzsdék, beomló turizmus, Kína kiesése a globális gazdasági láncolatból - ezek azok a látható jelek, amelyek szerint a 2020-as év a koronavírus miatt most már biztosan a válság éve lesz. Van cég, amelyik már most tönkrement, és lesz is még jó néhány, fel sem mérhető, melyik ágazatra méri a legnagyobb csapást a válság. A legtöbb elemző már jócsán rontotta az idei évre vonatkozó prognózisait, de ezek a számok is hétről-hétre változhatnak. A kormány 2020-ra plusz 3,7 százalék és mínusz 0,3 százalék közötti növekedési forgatókönyvekkel számol, attól függően, hogy a koronavírus-járvány világgazdaságra kifejtett hatása - annak mélysége, elhúzódása - milyen lesz.

Share on Myspace
Kép forrása: MTI - szmo.hu
A cikk forrása: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/koronavirus-nem-varhato-hosszu-gazdasagi-valsag-de-lesz-akin-nagyot-ut-majd-az-iden