Menu

Regisztráció
Emlékezz rám
Elfelejtett felhasználónév  Elfelejtett jelszó Aktivációs kód újraküldése

Friss hírek

B-terv munkakeresés

Január 12-én - kevesebb mint három hónappal ezelőtt - a koronavírus Kínára korlátozódott. Egyetlen esetet sem találtak azon az országon kívül, ahol először felbukkant. Ezután január 13-án a vírus globális problémává vált. Egy esetet először Thaiföldön rögzítettek, majd ezt Japán, Dél-Korea és az Egyesült Államok követte.

Most már több mint egymillió Covid-19 eset történt világszerte, Nepál és Nicaragua között. De ahogy a halálos esetek nőnek, és a kórházak túlcsordulnak, vajon továbbra is mentes-e a koronavírus?

A válasz, talán meglepő módon, igen.
193 ország tagja az Egyesült Nemzetek Szervezetének. Április 2-tól 18 ország nem jelentette be a Covid-19 esetet, a BBC egybecslése szerint a Johns Hopkins Egyetem adatait felhasználva.

A 18 ország, ahol még nincs Covid-19 fertőzés:

Comore- Kiribati; Lesotho; Marshall-szigetek; Mikronézia; Nauru; Észak Kórea; Palau; Samoa; Sao Tome és Principe; Salamon-szigetek; DélSzudán; Tádzsik Tonga; Türkmenisztánban; Tuvalu; Vanuatu, Jemen.
Szakértők egyetértenek abban, hogy valószínűleg azért mert nem jelentettek esetet. Például Észak-Korea is hivatalosan nullán van, ugyan úgy mint a háború sújtotta Jemen.

Share on Myspace
Kép forrása: AFP
A cikk forrása: https://bbc.in/2Ra041H