Menu

Regisztráció
Emlékezz rám
Elfelejtett felhasználónév  Elfelejtett jelszó Aktivációs kód újraküldése

Friss hírek

Nagy valószínűséggel „viszonylag enyhe és rövid recessziót” fog okozni a koronavírus a világban, bár a hitelpiacok szűkülése ronthat a helyzeten – írta ügyfeleinek küldött elemzésében a világ egyik legnagyobb befektetési cége, a Pimco. Enyhén U alakú lehet az alapkezelő szerint idén a gazdasági növekedés pályája, az év második felében egy lassú kilábalással.

A Reuters szerint a kaliforniai székhelyű alapkezelő globális gazdasági tanácsadója, Joachim Fels úgy véli, a legrosszabb még csak a következő hónapokban következik a gazdaságban, a pénzügyi kondíciók hirtelen szigorodására is számítani lehet a vállalati casch flow-k romlása miatt.

Az amerikai finanszírozási ciklusban aggódnak különösen fennakadások miatt a Pimco szakértői, szerintük jelenleg óvatosnak kell lenni a kockázatos eszközökkel, helyettük a likviditás és a megfelelő tőkeerő megőrzésére érdemes fókuszálni.

Share on Myspace
Kép forrása: Getty Images
A cikk forrása: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200309/bemondtak-milyen-betut-irhat-le-a-gazdasag-a-koronavirus-miatt-418679